З 1 серпня в Україні видають оновлені посвідчення водія та свідоцтва про реєстрацію транспорту
20:47 11.08.2024
299

З 1 серпня в Україні розпочали видавати оновлені бланки посвідчення водія та свідоцтва про реєстрацію транспорту, які матимуть додаткові елементи захисту. Про це повідомляє Головний сервісний центр МВС.

"До голографічного зображення емблеми МВС на захисному покритті бланків додається спеціальне маркування, яке складається з трьох літер і шести цифр. Це посилить захист документів і значно знизить ризики їх підробки", — зазначив начальник Головного сервісного центру МВС Микола Рудик.

Ще одним елементом захисту на нових бланках свідоцтва про реєстрацію автомобіля є QR-код, розміщений у правому нижньому куті документа. "Цей QR-код містить посилання на онлайн-сервіс МВС, де можна перевірити свої документи. Після сканування коду на екрані відображається вся інформація, внесена до електронного реєстру: серія, номер документа та дані про транспортний засіб", — додав Рудик.

Документи на транспорт, видані раніше, залишаються дійсними і не потребують обов'язкової заміни. Водночас, за бажанням, власники можуть звернутися до будь-якого сервісного центру МВС для обміну на новий зразок посвідчення водія або свідоцтва про реєстрацію автомобіля.

Консультації щодо послуг сервісних центрів МВС можна отримати за телефоном (044) 290-19-88 або на офіційних сторінках у соціальних мережах Facebook та Instagram.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також