Мистецтво сну: п'ять кращих способів виспатися
21:00 04.01.2021
259

Сезон Різдва і Нового Року завжди надає вдосталь можливостей попрактикуватися в мистецтві сну - особливо зараз, коли ми згинаємося під вантажем пандемії. Підійшов до кінця найдовший рік в нашому житті, наступає кульмінація зимових свят, які ви проводите з родиною - або ж не проводите, бо не хочете наражати на небезпеку здоров'я рідних.

2020 й був роком не з легких, і, щоб набратися сил, виштовхати його за поріг і скоріше викинути з пам'яті, нам особливо необхідний здоровий сон. В 2021-му нам знадобиться вся наша енергія, так що не пропустіть нагоду підзарядитися ... в горизонтальному положенні!

Але як і де варто поспати саме вам? Варіантів безліч, і, хоча не кожен з них доступний нам прямо зараз, все ж їх важливо проаналізувати і оцінити; одного разу світ повернеться в норму, і, коли це трапиться, нам, безсумнівно, більш ніж коли-небудь знадобиться від нього відпочивати.

Перед обідом
Якщо в цьому непередбачуваному році ви благополучно дотягли до різдвяних свят, значить, ви на славу попрацювали і можете це відзначити. Вам би пробігти через фінішну стрічку, як на марафонах. На жаль, це неможливо, тому що люди, які могли б для вас її потримати, теж сидять по домівках. Замість цього радимо плюнути на заборони і раз сорок моргнути - ви праві годинку подрімати, навіть якщо за весь день ще не зробили нічого корисного. Вирішуйте! Внутрішній голос, що говорить вам, що сон ви не заслужили, - це голос сорому, сердита монашка у вас в голові, що є, щоб дати вам наганяй, всякий раз, як ви відчуєте, що гідні радості або турботи. Пошліть її куди подалі і дозвольте собі маленьке задоволення.

Після святкового обіду
Але ви ж пам'ятаєте найвідоміший спосіб виспатися? Міцний сон після щільного святкового обіду неспроста став американським кліше, адже він є самим неминучим і одним з найприємніших способів перепочити. Хвилин через тридцять після того, як ви розправилися зі своєю третьою добавкою, ваші повіки починають закриватись. Ваша мова починає заплітатись. Ви обводите вітальню поглядом в пошуках м'якої поверхні. А потім це просто трапляється. На вас нападає сон. Якщо ваше сімейство тим часом продовжить святкувати на повну котушку, хтось та вкриє вас бабусиним вовняним пледом, поки ви в відключці, а прокинетеся ви повним складних вуглеводів і любові до ближнього.

У м'якому кріслі біля вогню з газетою на колінах
Це особливе недільне задоволення. Помітили, що ми майже не відлипаємо від екранів? Варто подумати про підписку на місцеву газету. Коли зірки встануть належним чином - особливо, якщо це трапиться взимку, коли сонце сідає за годину після полудня, - обов'язково закрийте очі біля потріскуючого каміна в обіймах з наполовину розгаданим кросвордом, поклавши на отоманку вкриті пледом ноги, біля яких лежить вірний пес. Ця стареча звичка підходить всім віковим категоріям.

Після обіду в будній день
Останнім часом  найщасливіші з нас працюють з дому, а значить (якщо над ними не нависають дедлайни або завзяте начальство), в тій чи іншій мірі самі складають свій графік. Повністю справи вас не відпустять, але і йти в роботу з головою вам теж не доведеться. Правильно розподіливши ділові зустрічі, ви зможете вибратися на довгу пробіжку посеред дня, подивитися телевізор, а головне, з чистою совістю заснути після обіду. Ніхто не дізнається, та й за двадцять хвилин робота нікуди не втече. За цей дорогоцінний сон варто поборотися. Якщо ми проявимо твердість після закінчення пандемії, то зуміємо змусити роботодавців втиснути сієсту в робочий розклад, а там вже стане нормою і пара келихів вина за обідом.

У кіно з батьками на зимові свята

Великі і важливі фільми з претензією на «Оскар» - картини, на які можна сходити з батьками, не боячись, що вони втратять інтерес або тобі доведеться вводити їх в курс останніх трендів в сексі, - зазвичай виходять в грудні і йдуть в кінотеатрі по сусідству всі різдвяні свята. А заснути в кінотеатрі це спражнє блаженство!

Матеріал Esquire

Автор: Анна Макарчук
Читайте також