Американське міністерство оборони забороняє купівлю акумуляторів від китайських виробників
19:09 20.01.2024
488

Американське Міністерство оборони заборонено купувати акумулятори від провідних китайських виробників, зокрема CATL та BYD, згідно з повідомленням Bloomberg.

Це правило, введене в рамках недавно прийнятого Закону про асигнування на національну оборону, ефективно з жовтня 2027 року, забороняє покупки у Contemporary Amperex Technology Co Ltd, BYD Co та чотирьох інших китайських компаній. Інші чотири компанії, чиї батареї потрапляють під заборону, включають Envision Energy Ltd, EVE Energy Co, Gotion High Tech Co та Hithium Energy Storage Technology Co.

З десяти найбільших світових постачальників акумуляторів тільки три не є китайськими. CATL і BYD продовжують збільшувати свою присутність на глобальному ринку.

Bloomberg зазначає, що хоча заборона стосується лише оборонних закупівель Пентагону, промисловість і законодавці пильно стежать за цими правилами як за вказівником довіри до матеріалів, продуктів та компаній у власному бізнесі.

Також варто згадати, що за останній рік китайські військові та державні науково-дослідні інститути штучного інтелекту та університети придбали невеликі партії напівпровідників Nvidia A100 та H100, експорт яких у Китай США заборонили.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також