Авіація НАТО за рік 290 разів перехоплювала російські літаки
12:34 28.12.2021
253

Цього року винищувачі НАТО сотні разів злітали для перехоплення літаків, більшість із яких були російськими. Їх перехоплювали в небі північно-західної Європи, бо вони летіли занадто близько до повітряного простору країн-членів — заявила військова організація у вівторок.

Про це повідомляє Thinkpol.

Більшість літаків було перехоплено в країнах Балтії. Зазначається, що місії зазвичай проходили без інцидентів. 

У порівнянні з 2020-м роком, цього року кількість вильотів, пов’язаних з Росією, зменшилася: рік тому їх було близько 350, а у цьому році 290.

Коли спрацьовує сигнал тривоги, винищувачі з країн НАТО повинні бути в повітрі протягом кількох хвилин. Серед іншого, для того, щоб за допомогою візуального контакту визначити, чи є підозрілий літак загрозою. 

Місії в більшості випадків виконуються через російські літаки. Лише рідко беруть участь військові літаки з інших країн або пасажирські чи вантажні літаки, які не можна відразу ідентифікувати.

Спостереження за повітряним простором у країнах Балтії було посилено у 2014 році після початку конфлікту в Україні на прохання східних союзників Литви, Латвії та Естонії. Загалом до дій готові понад 60 винищувачів НАТО, повідомляють в Альянсі.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також