Через масові протести у Колумбії загинуло 19 осіб
14:30 04.05.2021
256

У Колумбії уже кілька днів проходять масові протести проти податкової реформи, у ході яких загинуло 19 осіб, ще понад 800 людей постраждали. Про це повідомляє ilikinews з посиланням на колумбійське видання The City Paper Bogota.

З середи по всій Колумбії проходять маніфестації проти податкової реформи. Заворушення були зафіксовані в Боготі, Калі, Медельїні та інших містах. У п'ятницю уряд погодився внести зміни в реформу, однак протести продовжилися.

Після майже тижня протестів по всій Колумбії проти президента Івана Дуке і запропонованого урядом закону про перегляд податкової, глава країни наказав скасувати податкову реформу, щоб розробити нову пропозицію, засновану на політичному "консенсусі".

Також повідомляється, що міністр фінансів Колумбії Альберто Карраскілья подав прохання про відставку. Президент Дуке погодився із закінченням терміну повноважень Карраскільі.

В період з 28 квітня по 2 травня зафіксовано 19 підтверджених смертей цивільних осіб. Також за даними міністерства, в результаті заворушень постраждали 540 поліцейських та 306 цивільних осіб. Внаслідок протистоянь один із військових загинув.

За даними видання, міністр національної оборони південноамериканської республіки Дієго молу повідомив про руйнування 94 банків, понад 200 магазинів, пунктів справляння плати за проїзд, національних пам'ятників і урядових будівель.

 

Читайте також