Державний секретар США заявив, що відвідає Україну наступного тижня
11:31 30.04.2021
292

Наступного тижня Антоній Блінкен відвідає Україну. Новий держсекретар підтвердив цю поїздку в інтерв'ю Норі О'Доннелл, повідомляє “60 хвилин”.

Через три місяці роботи на посаді головного дипломата країни Блінкен запитував О'Доннела про зовнішню політику США, включаючи позиції Америки щодо Китаю, Афганістану, Росії, в'язниці США в Гуантанамо на Кубі та стосунки з президентом Байденом.

"Президент Путін накопичив дуже великі сили на кордоні з Україною, понад 100 000 американських військовослужбовців", - сказав О'Доннелл Блінкену в уривку з інтерв'ю, яке вийшло в ефірі "Вечірніх новин CBS". "Що задумав Путін?"

"Ви маєте рацію. На кордоні з Україною накопичено більше сил, ніж будь-коли з 2014 року, коли Росія фактично вторглася", - сказав Блінкен.

"Я не можу сказати вам, що ми знаємо наміри пана Путіна. Є кілька речей, які він міг би зробити або не робити. Те, що ми бачили протягом останніх кількох днів, очевидно, є рішенням відступити деякі з них сили, і ми бачили, як деякі з них фактично починають відступати ".

 

Читайте також