Для перехоплення британського літака-розвідника біля анексованого Криму Росія підняла винищувач
20:31 11.11.2021
254

Росія піднялася в повітря винищувач, щоб перехопити британський літак-розвідник, який працював поблизу Криму, і який Москва анексувала в України в 2014 році. Про це пише ТАСС.

Міністерство оборони Росії заявило, що перехоплення літака Великобританії було частиною ширшого посилення військової активності Сполучених Штатів та їх союзників у Чорноморському регіоні, на що президент Володимир Путін поскаржився канцлеру Німеччини Ангелі Меркель під час телефонної розмови у четвер.

У міністерстві заявили, що винищувач Су-30 перехопив британський розвідувальний літак Boeing RC-135, який, за його словами, намагався наблизитися до Криму. У заяві йдеться, що британський літак змінив курс від Криму після того, як до нього наблизився російський літак.

У четвер Путін сказав Меркель телефоном, що дії Заходу в Чорноморському регіоні є "дестабілізуючими, небезпечними та провокаційними".

Міністерство оборони РФ заявило, що активізація НАТО за останні 24 години стосувалась двох військових кораблів США, стратегічної авіації та чотирьох літаків-розвідників НАТО, у тому числі британського.

Зазначається, що два російські військові кораблі стежать за кораблями США.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також