До Італії за вихідні прибуло понад 1000 мігрантів
20:40 12.03.2023
254

Берегова охорона Італії в п’ятницю розпочала кілька операцій для порятунку понад тисячі мігрантів, що перебувають на борту кількох човнів біля її узбережжя.

Про це повідомляє Reuters.

Минулої ночі човен із 487 людьми досяг портового міста Кротоне в регіоні Калабрія на півдні країни, повідомило інформаційне агентство ANSA. Берегова охорона супроводила човен у гавань.

Вранці судно берегової охорони доставило до порту міста Реджо-ді-Калабрія ще 584 мігранти. Сотні мігрантів ще дрейфували в морі на човнах, які фактично були непридатні для плавання.

За словами влади, через складні погодні умови та велику кількість людей операція з порятунку була «виключно складною».

Міністерство внутрішніх справ Італії нарахувало протягом останніх днів кілька тисяч мігрантів, які прибули на материк та на острів Лампедуза.

Берегова охорона Італії в останні дні зазнала різкої критики за те, що наприкінці лютого спочатку не змогла прийти на допомогу човну з більш ніж 150 мігрантами. Човен перекинувся.

У суботу - за два тижні після аварії - екстрені служби витягли з води тіло дівчини. Загалом загинуло щонайменше 74 особи.

До вечора четверга з початку року було зареєстровано понад 15 800 мігрантів. За попередні два роки їх було близько 6000.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також