Дозвіли на виїзд із Сектору Гази отримані: Що заважає виїхати через пункт пропуску «Рафах»?
14:16 09.11.2023
256

Загалом, для 329 українців було отримано дозволи на виїзд із Сектору Гази. Проте, на жаль, на пункті пропуску "Рафах" до Єгипту, деякий час не було можливості виїхати. Інформацію про це надав Євген Корнійчук, посол України в Ізраїлі, під час інтерв'ю в ефірі "Суспільне Спротив".

"Три дні тому ми отримали дозвіл на виїзд для 101 людини, а позавчора ввечері отримали ще дозвіл на 228 осіб. Загалом це становить 329 осіб, і ці дозволи є дійсними. Ми розраховуємо на отримання ще декількох дозволів, але їхня кількість буде обмеженою, оскільки більшість наших заявок вже було позитивно розглянуто ізраїльською стороною", - повідомив Корнійчук.

За оцінками посольства, в Секторі Газа перебуває понад 500 українців, проте багато з них не зареєстровані, і з ними немає зв'язку.

"Нам вдалося встановити зв'язок із близько 370 особами. Нажаль, частина з них втратила зв'язок, оскільки вони не евакуювалися з півночі, де тривають важкі бойові дії. Ми закликали їх евакуюватися", - додав Корнійчук.

Він також розповів, що більшість громадян, які отримали рекомендації від українських дипломатів, переїхали з півночі на південь і чекають можливості для евакуації.

"На жаль, вчора (8 листопада), протягом усього дня пункт пропуску "Рафах" був закритий з питань безпеки. Це рішення приймав ХАМАС, контролюючи сектор Газа. Ні українці, ні єгиптяни, ні ізраїльтяни не мали впливу на це рішення", - відзначив посол.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також