ФБР обшукало квартиру та офіс колишнього адвоката Трампа
12:00 29.04.2021
258

Співробітники Федерального бюро розслідувань США провели обшуки у квартирі та офісі Рудольфа Джуліані в Нью-Йорку. Це відбувалося в рамках справи про його ділові зв'язки з Україною.

Про це пишуть The Guardian і BBC.

Так, слідчі намагаються з'ясувати, чи не намагався Джуліані у 2019 році вплинути на українську владу, щоб та допомогла йому знайти компромат на опонента Дональда Трампа - Джо Байдена.

Видання New York Times повідомило, що під час обшуків слідчі вилучили ряд електронних пристроїв Джуліані. Також правоохоронці вивчали зв'язки Джуліані з колишнім генеральним прокурором України Юрієм Луценком. Ексглава Генпрокуратури допомагав Джуліані в його місії з пошуку компромату на сім'ю Байденом, а також просував ідею зі звільненням Йованович, зазначає The New York Times.

"Серед іншого прокуратура вивчила розмови Джуліані на предмет отримання сотень тисяч доларів від Луценка, в явно не пов'язаному (з історією навколо Байденом) Консалтинговому бізнесові, в результаті чого був складений проєкт угоди про виплату гонорару, який так і не був реалізований", - пише The New York Times.

За словами самого Джуліані, ця угода передбачала його допомогу українській владі в пошуку вкрадених і виведених з України грошей.

У своїй заяві пан Джуліані заперечував будь-які протиправні дії та аргументував, що ордери на обшук демонструють "корумпований подвійний стандарт" з боку Міністерства юстиції, яке, за його словами, ігнорує "кричущі злочини" з боку демократів, зокрема Гілларі Клінтон та президента Байдена.

 

Читайте також