Google оштрафували у Франції на 220 млн євро
13:30 07.06.2021
254

Антимонопольний регулятор Франції оштрафував інтернет-гіганта Google на 220 мільйонів євро за просування власних послуг у сфері інтернет-реклами. Про це йдеться в заяві антимонопольного органу країни ADLC від 7 червня, передає I Like News з посиланням на УНН.

"Управління з конкуренції сьогодні виносить рішення про накладення санкцій на Google обсягом до 220 мільйонів євро за зловживання своїм домінуючим становищем на ринку рекламних серверів для видавців веб-сайтів і мобільних додатків", - йдеться в заяві.

Антимонопольний регулятор Франції зазначив, що Google надав преференційний режим своїм технологіям, пропонованим під брендом Google Ad Manager, як щодо роботи сервера оголошень DFP (який дозволяє видавцям сайтів і додатків продавати свої рекламні місця), так і щодо його платформи для продажу SSP AdX (яка організовує процеси аукціонів, що дозволяють видавцям продавати свої пропозиції рекламодавцям) "на шкоду своїм конкурентам і видавцям".

"Рішення про введення санкцій проти Google має особливе значення, тому що це перше в світі рішення, присвячене вивченню складних алгоритмічних процесів аукціонів, за допомогою яких працює "медійна реклама" в Інтернеті. Особливо швидке розслідування виявило процеси, за допомогою яких Google, спираючись на своє значне домінування на серверах оголошень для сайтів і додатків, перевершував своїх конкурентів як на серверах оголошень, так і на платформах SSP. Ці дуже серйозні дії призвели до погіршення конкуренції на ринку онлайн-реклами, що розвивається, і дозволили Google не тільки зберегти, а й зміцнити своє домінуюче становище. Ця санкція і ці зобов'язання дозволять відновити рівні умови для всіх гравців і можливість видавців максимально використовувати свій рекламний простір", - прокоментувала голова регулятора Ізабель де Сільва.

Читайте також