У Берліні через повідомлення про бомбу екстрено сів літак Ryanair
16:05 31.05.2021
269

У Берліні увечері 30 травня екстрено приземлився літак ірландської авіакомпанії Ryanair, що прямував з Дубліна до Кракова. Про це повідомляє Deutsche Welle.

За даними таблоїду Bild, причиною стало повідомлення про бомбу. У поліції і авіакомпанії офіційно розповіли про отримання сигналу про «потенційну загрозу безпеки на борту». В авіакомпанії уточнили, що про загрозу екіпажу повідомили німецькі диспетчери.

У літаку знаходилися 160 чоловік. Після посадки Ryanair в аеропорту Берліна повітряне судно перевірили правоохоронці, нічого підозрілого вони не знайшли. Вранці 31 травня пасажирів доставили до Кракова іншим бортом.

Інцидент з посадкою літака в Берліні відбувся на тлі міжнародного скандалу з рейсом Ryanair, що 23 травня вимушено сів в Мінську через помилкове повідомлення про мінування. Після посадки білоруська влада затримали екс-головного редактора опозиційного телеграм-каналу Nexta Романа Протасевича і його дівчину Софію Сапегу, громадянку Росії.

Лідери країн Євросоюзу визнали подію викраденням літака під вигаданим приводом заради затримання опозиціонера. В результаті багато європейських країн закрили свій повітряний простір для білоруських авіакомпаній і самі перестали літати над Білоруссю.

Автор: Анна Макарчук
Читайте також