Німець півроку зв'язувався з пілотами і давав їм невірні інструкції під час польотів
18:45 02.02.2021
255

Німець півроку зв'язувався з пілотами і давав їм невірні інструкції під час польотів. Згодом його вказівки здавалися все професійнішими.


Заради його викриття правоохоронці направили вертоліт до його дому, чоловік спробував втрутитися і в його роботу.

У Берліні правоохоронці затримали 32-річного місцевого жителя, який кілька місяців видавав себе за представника авіаційної служби та давав пасажирським і транспортним літакам і вертольотам, в тому числі поліцейським, помилкові і потенційно небезпечні інструкції. Про це йдеться на сайті поліції.

За даними слідства, чоловік незаконно втручався в роботу повітряного транспорту протягом шести місяців. Як уточнюють в поліції, згодом його вказівки ставали все більш і більш професійними і підходили для виконання небезпечних маневрів.

Під час обшуку у берлінця знайшли дві радіостанції, налаштовані на частоти, необхідні для зв'язку з літаками. На час слідства чоловіка відпустили. Його мотиви в поліції не уточнюють, дії німця не привели до яких-небудь нещасних випадків.

Associated Press відзначає, що для затримання підозрюваного поліція направила до його дому вертоліт - щоб зловити його на гарячому. Берлінець дійсно зв'язався з пілотом вертольота і в підсумку був спійманий.

Автор: Анна Макарчук
Читайте також