Шахрай заблокував обліковий запис глави Instagram, переконавши модераторів, що їх начальник помер
15:03 11.11.2021
255

Шахраю вдалося переконати модераторів Instagram, що голова соцмережі Адам Моссері помер. Через це обліковий запис топ-менеджера був тимчасово заблокований, повідомляє Motherboard.

Видання не розкриває імені ініціатора блокування, що ховається під ніком Syenrai. Він розповів журналістам, що скористався функцією встановлення пам'ятного статусу на обліковий запис Моссери. Вона дозволяє заблокувати профіль померлої людини, після чого на сторінці з'являється банер «Світла пам'ять». Зайти в такий обліковий запис стає неможливим навіть з правильним паролем, також не вдасться відредагувати там будь-який контент чи інформацію.

Для схвалення заявки адміністратори Instagram просять свідоцтво про смерть, посилання на некролог або новину про смерть користувача. Syenrai відправив їм посилання на фальшивий некролог, який сам і створив.

Представники Instagram підтвердили тимчасове блокування облікового запису Моссери у вересні і додали, що проблему було швидко вирішено. Однак, за словами шахрая, інші жертви зловмисників — з не такими популярними та верифікованими акаунтами — не можуть швидко розблокувати свої профілі.

"Мені здається безглуздим, що Instagram взагалі дозволяє такому відбуватися на своїй платформі <...> Це, по суті, темна сторона Instagram", - каже Syenrai.

Автор: Анна Бурлака
Читайте також