Ізраїль першим в світі заборонив продаж хутра
21:00 10.06.2021
259

В Ізраїлі на законодавчому рівні заборонили продаж натурального хутра. Як заявила міністр навколишнього середовища Гіла Гамліель, Ізраїль став першою у світі країною, де запровадили таку заборону.

«Хутряна промисловість є причиною загибелі сотень мільйонів тварин у всьому світі і завдає невимовної жорстокості та страждання. Ми зробимо ізраїльський ринок модного одягу більш екологічно чистим, зробимо добро тваринам», — заявила міністр охорони довкілля Ізраїлю Гіла Гамліель.

Заборона набуде чинності в грудні 2021 року.

Зоозахисники організації PETA назвали це "історичною перемогою, яка захистить незліченну кількість лисиць, норок, кроликів та інших тварин від жорстокого вбивства".

Ізраїль став першою державою у світі, що повністю заборонила продаж хутряних виробів. У 2019 році американський штат Каліфорнія заборонив модній індустрії продаж хутра.

Про наміри Ізраїлю заборонити продаж натурального хутра стало відомо ще в жовтні 2020 року. Тоді в Міністерстві охорони навколишнього середовища заявили, що новий закон передбачатиме певні винятки.

Читайте також