Росія готова продовжувати війну в Україні ще два роки – голова литовської розвідки
19:39 09.03.2023
259

Керівник розвідки Литви Елегіюс Паулавічюс заявив, що у Росії вистачить ресурсів для ведення війни проти України «з нинішньою інтенсивністю» ще на два роки.

Про це повідомляє SkyNews.

За нашими оцінками, ресурсів, які сьогодні має росія, буде достатньо, щоб вести війну з тією ж інтенсивністю, що й сьогодні, протягом ще двох років», — заявив у четвер полковник національної військової розвідки Елегіюс Паулавічюс, представляючи щорічний звіт свого відомства.

У доповіді йдеться про те, що росія під керівництвом нинішнього президента стає «все більш тоталітарною». У ньому йдеться про те, що війна в Україні підриває «політичну та економічну основу режиму».

У доповіді зазначається, що невдачі на полі бою, подальші мобілізації та погіршення економічної ситуації можуть негативно вплинути на стабільність росії.

«У нинішніх суспільно-політичних умовах найбільш імовірною альтернативою путінському режиму є інший авторитарний режим», - заявили спецслужби. Таким чином, росія, «ймовірно, залишається загрозою та джерелом нестабільності в регіоні, принаймні у середньостроковій перспективі».

Однак «необмежена можливість» росії щодо введення своїх військ у білорусь також негативно позначається на безпеці Литви та інших країн НАТО. Це також знижує їхню боєздатність, додав Паулавічюс.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також