У НАТО закликали цивільних мешканців Заходу готуватися до війни
13:08 19.01.2024
457

"Ми маємо усвідомити, що те, що ми живемо в мирі - це не факт. І тому ми готуємося до конфлікту з росією. Але дискусії набагато ширші. Це також промислова база, а також люди, які повинні розуміти, що вони відіграють певну роль", - сказав Голова військового комітету НАТО Роб Бауер.

На його думку, Швеція вчинила правильно, закликавши своє населення готуватися до війни на початку січня: "Звідси починається усвідомлення того, що не все можна спланувати й не все вийде без проблем у найближчі 20 років", - зазначив Бауер.

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус також попередив про можливу агресію росії проти країни-члена НАТО за декілька років: "Ми повинні враховувати, що путін може одного дня напасти навіть на країну НАТО. Наші експерти очікують, що це стане можливим через п'ять-вісім років", – сказав він в інтерв'ю Tagesspiegel.

НАТО наступного тижня розпочне свої найбільші військові навчання за останні десятиліття, в яких візьмуть участь близько 90 000 військових, щоб продемонструвати, що альянс може захистити всю свою територію аж до кордону з росією, - заявили високопоставлені офіцери.

 

Автор: Анна Бурлака
Читайте також