Данія планує до 1 лютого скасувати всі обмеження, пов'язані з COVID-19
16:30 26.01.2022
304

Данія має намір наступного тижня скасувати всі внутрішні обмеження, пов'язані з COVID-19, незважаючи на велику кількість інфекцій "Омікрон" у Європі.

Про це пише Reuters.

На підставі рекомендацій епідеміологічного комітету парламенту уряд готовий скасувати майже всі соціальні обмеження до кінця місяця.

"Правила перестануть діяти, коли 1 лютого 2022 року захворювання перестане класифікуватися як соціально критичне", - написав Хойніке у листі.

Це оголошення зроблено у зв'язку з тим, що новий підваріант Omicron, закріплюється в Данії, на його частку припадає майже половина зареєстрованих випадків. В інших країнах, таких як Норвегія, Велика Британія та Швеція, також спостерігається аналогічне зростання підваріанту, але не до такого рівня, як у Данії.

Хоча поширення Omicron викликало новий сплеск інфекцій, що зробило Данію країною ЄС із найвищим рівнем захворюваності на коронавірус, її органи охорони здоров'я заявляють, що це не призвело до збільшення кількості госпіталізацій.

Хоча Omicron менш небезпечний, ніж раніше штам Delta, деякі експерти в галузі охорони здоров'я займають більш обережну позицію, стверджуючи, що основну увагу слід приділяти "придушенню вірусу, а не життя з ним".

Очікується, що прем'єр-міністр Данії Метте Фредеріксен проведе пресконференцію пізніше в середу, щоб підтвердити ослаблення обмежень щодо коронавірусу в країні.

Залишаться лише правила щодо тестування та карантину при в'їзді в Данію, які діятимуть ще чотири тижні.

У вівторок у Данії було зареєстровано 46 590 нових випадків, що трохи нижче пікового значення 47 831 у п'ятницю. Число госпіталізацій, пов'язаних з коронавірусом, зросло до 918, що є найвищим показником за рік.

Але за оцінками органів охорони здоров'я, від 30% до 40% тих, хто зараз перебуває в лікарні з позитивним тестом на коронавірус, перебувають там з інших причин, ніж COVID-19.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також