Індія розпорядилася посилити нагляд за випадками "чорного грибка" у COVID-пацієнтів
11:30 21.05.2021
259

Індія розпорядилася посилити нагляд за рідкісною грибковою хворобою, яка вражає хворих на COVID-19, заявили в четвер чиновники. Про це повідомляє ilikenews з посиланням на УНН.

Мукормікоз, або "чорний грибок", як правило, вражає людей, імунна система яких була послаблена, викликаючи почорніння або зміну кольору носа, затуманення зору або роздвоєння побаченої картинки, біль у грудях, утруднення дихання та кашель кров'ю.

Лікарі вважають, що використання стероїдів для лікування важкого захворювання COVID-19 може спричинити спалах випадків, оскільки ці препарати знижують імунітет та підвищують рівень цукру.

У своєму листі до урядів штатів міністр охорони здоров’я Лав Агарвал заявив, що мукормікоз став новим викликом для лікування пацієнтів із COVID-19, які перебувають на стероїдній терапії, і тих, хто страждав на вже існуючий діабет.

"Ця грибкова інфекція призводить до тривалого перебыгу захворювання та смертності серед хворих на COVID-19", - сказав він у листі, що має у розпорядженні Reuters.

Він не повідомив про кількість випадків мукормікозу в масштабах всієї країни, але Махараштра, один зі штатів, що найбільше постраждав від другої хвилі коронавірусу, повідомила про 1500 випадків захворювання.

Агарвал попросив уряди штатів оголосити це "хворобою, яка підлягає повідомленню" відповідно до закону країни про епідемії, тобто вони повинні виявляти та відстежувати кожен випадок.

 

Читайте також