Лідерам ЄС не вдалося затвердити єдиний COVID-паспорт, переговори відновляться в четвер
14:30 19.05.2021
260

Лідерам Євросоюзу не вдалося завершити роботу над єдиною схемою впроваджень COVID-паспорта, яку центри відпочинку вважають життєво важливим джерелом життєдіяльності для найближчого пікового туристичного сезону. Про це повідомляє Deutsche Presse-Agentur.

У четвер члени переговорів з Європарламенту, Єврокомісії та урядів країн-членів відновлять переговори, заявило головування Португалії в ЄС.

Цифровий сертифікат планують запустити в Євросоюзі в кінці червня. Документ буде містити інформацію про негативний результат тесту на коронавірус, чи була людина вакцинована або видужала. Це може забезпечити основу для відмови від карантинних вимог, що діють на сьогодні для багатьох поїздок у межах блоку. Однак кожній з 27 держав-членів залишається вирішити, які пільги надає сертифікат у його межах.

Греція вже пом'якшила вимоги до в'їзду для іноземних відвідувачів, які зазнали ударів, а Іспанія допускає туристів з ЄС за умови негативного тесту.

За даними Європейського центру з профілактики та контролю захворювань, зараз шоста частина дорослого населення Європейського Союзу повністю вакцинована. Завданням комісії є підвищення цього показника до 70 відсотків до вересня.

 

Читайте також