У Неаполі мафія вимагає від швидких не використовувати сирени - вони розполохують наркоторговців і їх клієнтів
11:04 05.02.2021
253

У Неаполі мафія вимагає від швидких не використовувати сирени - вони розполохують наркоторговців і їх клієнтів

Італійська мафія зажадала від водіїв карет швидкої допомоги не включати сирени і мигалки, тому що це заважає роботі наркоторговців. Про це повідомляє The Times.

Один з останніх інцидентів стався 30 січня, коли двоє представників мафії зупинили швидку і навіть пригрозили водієві вбивством.

«Ти хіба не зрозумів, що тут не можна використовувати сирену? Вимкни її, або ми тебе застрелимо », - цитує видання одного із зловмисників.

У ще одному районі Неаполя інший автомобіль швидкої допомоги з включеною сиреною оточили мотоциклісти і стали стукати у вікна.

Невдоволення місцевих кланів сиренами і мигалками швидкої допомоги пояснюється тим, що вуличні наркоторговці приймають автомобілі медиків за поліцейські. Тоді їм доводиться переривати роботу і ховатися. Це ж стосується і клієнтів наркоторговців.

Через погрози мафії швидким доводиться включати сирену тільки тоді, коли вони вже покинули контрольовані бандами території. Це також затримує карети на шляху до пацієнтів.

У зв'язку з тим, що відбувається водії швидких просять поліцію забезпечити їм захист. За словами лікарів, за останні три роки в Неаполі відбулося близько 300 випадків нападів на медиків.

Автор: Маргарита Грабова
Читайте також