В Японії чоловіки-депутати два дні носили штучні животи
17:09 11.04.2021
268

В країні існує проблема дискрімінації вагітних жінок на робочому місці.

Протягом двох днів троє членів правлячої партії Японії носили жилети, що імітують жівіт і груди на пізньому терміні вагітності. Про це повідомляє Vice.

Жилети важили 7,3 кілограм. У них політики ходили постійно - на роботу, в магазин, вдома і під час сну. Єдиний час, коли вони знімали штучні животи, був під час пленарного Засідання уряду.

«Стояти, сидіти, озиратися і здійснювати інші звичайні рухи було болісно», - описав свої відчуття один з політиків.

Інший депутат поскаржився, що живіт обмежує рухи і в цілому викликає дискомфорт.

«Вдома було важко займатися повсякденними справами, наприклад, мити ванну і стригти нігті», - розповів він.

Автором такої ініціативи стала депутат Такако Судзукі. Ідея експерименту полягала в тому, щоб чоловіки-депутати зрозуміли, з якими труднощами стикаються жінки під час вагітності. На думку чиновників, це допоможе розібратися в проблемі дискримінації вагітних на робочому місці. Японський уряд, в якому багато чоловіків, нерідко критикують через це.

В Японії навіть є спеціальний термін - МАТАХАРІ (matahara) або несправедливе поводження (домагання, звільнення або примус до звільнення, психологічний тиск і ін.) з жінками на роботі, коли вони вагітніють або у них з'являються діти.

Так японка Ріє Накамура розповіла Vice, як деякі колеги жартували над її вагітністю та спеціально стикалися з нею.

«Про це було складно повідомити. Робота йшла нестабільно. У підсумку мені довелося просто змиритися з тим, що я відчувала себе погано », - сказала вона.

Експеримент з накладними животами не всі зустріли прихильно. Так консультант з питань кар'єри Асака Нііхару висловила думку, що це просто спектакль і потрібно приймати більш рішучі кроки, щоб поліпшити становище вагітних і жінок з дітьми на роботі.

Автор: Анна Макарчук
Читайте також