Meta працює над власним конкурентом Twitter
10:39 11.03.2023
254

Материнська компанія Facebook та Instagram Meta, працює над окремим текстовим додатком для соціальної мережі, передає BBC.

Судячи з усього, це децентралізована соціальна мережа з підтримкою ActivityPub. Саме на цьому протоколі працює додаток Mastodon, прямий конкурент Twitter.

«Ми вивчаємо автономну децентралізовану соціальну мережу для обміну текстовими повідомленнями. Це перспективний проєкт, у якому користувачі, включно з громадськими діячами і політиками, зможуть ділитися найсвіжішими новинами та актуальною інформацією».

Розробкою займається підрозділ P92. І, судячи з даних інсайдера, проєкт буде тісно пов’язаний з Instagram. Користувач навіть зможе увійти в нову соцмережу, використовуючи свій обліковий запис із цього ресурсу.

Платформа поки що перебуває на етапі планування. Говорити про конкретний функціонал і можливості зарано. Але, судячи з усього, система верифікація буде такою ж, яку використовує Twitter (сині галочки).

Цікаво, що застосунок поширюватиметься відповідно до політики конфіденційності Meta. Причому спеціально для нього компанія готує оновлення для цього розділу.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також