ООН проведе засідання щодо ситуації в Україні, Рада Безпеки обговорить "Підтримання миру та безпеки"
13:31 16.07.2023
253

Рада Безпеки та Генеральна Асамблея Організації Об'єднаних Націй (ООН) планують провести засідання для обговорення ситуації в Україні, повідомляє ООН.

Рада Безпеки ООН проведе засідання міністерського рівня, присвячене "Підтриманню миру та безпеки в Україні", у понеділок, 17 липня. У вівторок, 18 липня, відбудуться відкриті дебати в Генеральній Асамблеї на тему "Ситуація на тимчасово окупованих територіях України".

У заходах візьмуть участь високопосадовці з числа представників різних країн, а також українська делегація.

Очікується, що у засіданні Ради Безпеки візьмуть участь міністри закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі, Франції Катрін Колонна та Німеччини Анналена Бербок.

Засідання Ради Безпеки розпочнеться 17 липня о 22:00 за київським часом, а дебати в Генеральній Асамблеї відбудуться 18 липня о 17:00.

Також Сполучені Штати Америки, Франція, Велика Британія, Албанія та Україна виступили з спільною заявою, закликаючи Генерального секретаря ООН провести розслідування військової співпраці між Іраном та Росією, зокрема щодо передачі дронів.

Михайло Подоляк, радник глави Офісу президента України, заявив, що Росія намагається цинічно вигороджувати Тегеран в ООН, заперечуючи звіти України про іранські дрони як фейкові. Він також зауважив, що представники інших країн слухають "аргументи" країни-агресора.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також