ООН збирає 268 млн доларів для допомоги Україні в зимовий період: Забезпечення комфорту та безпеки
12:26 23.08.2023
263

Організація Об’єднаних Націй визначила важливість підтримки України в період зимових обставин і оголосила про успішний збір коштів на суму 268 млн доларів для надання допомоги країні. Речник генерального секретаря ООН, Стефан Дюжаррік, вказав, що ця ініціатива направлена на допомогу понад 1,3 мільйона людей, які потребують спеціалізованої підтримки під час найхолоднішого періоду року.

Російська війна залишила свої сліди в Україні, серйозно пошкодивши житлові будівлі, енергетичну і водопровідну інфраструктури, а також газові мережі. Це створило загрозу для мільйонів людей, особливо під час холодних зимових місяців, що зазвичай тривають від жовтня до березня.

Спільно з партнерами, ООН планує спрямувати ці зібрані кошти на різноманітні заходи. В першу чергу планується проведення аварійних ремонтів житлових будинків у зонах, що знаходяться на передовій. Також у планах - надання одягу, опалювальних приладів та інших засобів, які допоможуть місцевим жителям пережити зимовий період з комфортом і безпекою.

Речник Стефан Дюжаррік підкреслив, що відповідні розрахунки щодо потреб в допомозі ґрунтуються на попередньому досвіді, коли гуманітарні організації надавали аналогічну допомогу більш як 2,2 мільйонам осіб під час минулої зими. Також було доставлено понад 4 тисячі генераторів для подолання гострої енергетичної кризи.

Плануючи допомогу на цей рік, ООН з партнерами фокусуватиметься на аварійному ремонті житлових будинків у зоні конфлікту. Також підтримка включатиме виділення одягу, опалювальних приладів та інших засобів для тих, хто опинився під загрозою холоду та негоди.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також