Палата депутатів Мексики схвалила законопроект про повну легалізацію марихуани
19:03 11.03.2021
283

Нижня палата парламенту Мексики прийняла законопроект, який скасовує кримінальну відповідальність за використання марихуани в рекреаційних, медичних і наукових цілях. Про це повідомляє Reuters.

За введення нового законопроекту проголосували 316 депутатів, проти - 129, а 23 людини утрималися. Тепер документ має бути повернений в Сенат, де він знову буде розглянутий після введених депутатами поправок (законопроект вже був схвалений Сенатом 19 листопада 2020 року).

У документі йдеться про п'ять типів ліцензій: на вирощування, переробку, продаж, вивчення, а також експорт або імпорт марихуани. Вживати і зберігати канабіс зможуть лише повнолітні громадяни країни, у яких є ліцензія.

Як зазначає Associated Press, одна людина зможе вирощувати вдома до шести рослин, а в одній сім'ї їх може бути до восьми. За зберігання понад 28 грамів речовини громадянин Мексики буде оштрафований, а за 5,6 кілограма йому загрожує тюремне ув'язнення.

На думку президента Мексики Андреса Мануеля Лопеса Обрадора, правлячої партії якого належить більшість в обох палатах Конгресу, декриміналізація канабісу та інших наркотиків допоможе в боротьбі з впливовими наркокартелями країни.

 

Автор: Анна Макарчук
Читайте також