Папа Франциск закликав світ скромніше відсвяткувати Різдво, а заощадження передати українцям
14:00 14.12.2022
252

Папа Римський Франциск закликав до скромного святкування Різдва, а зекономлені кошти від скорочення витрат спрямувати на підтримку України на тлі російської агресії. 

Про це пише The Washington Post.

Під час щотижневої загальної аудієнції Франциск закликав до "конкретних жестів" милосердя для українців у цей святковий сезон.

"Приємно святкувати Різдво та влаштовувати вечірки, але давайте трохи знизимо рівень різдвяних витрат. Давайте зробимо більш скромне Різдво, зі скромнішими подарунками, і відправимо те, що ми збережемо, людям України, які цього потребують", – сказав він.

Протягом останніх місяців Ватикан організовував гуманітарні поставки, включно з надсиланням термоодягу українцям, які страждають від зимових холодів із обмеженим опаленням та електроенергією.

"Вони голодні. Їм холодно. Так багато помирає через брак лікарів і медсестер. Не забуваймо їх. Різдво у мирі та з Господом, але з українцями в серці", – додав понтифік.

Також зазначається, що Франциск надіслав листи главам країн по всьому світу з проханням здійснити жест милосердя для ув'язнених, які мають на це право.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також