Пентагон показав відео атаки російським винищувачем дрона США над Чорним морем
13:30 16.03.2023
278

Військові США  опублікували відео моменту, коли російський винищувач Су-27 атакує американський дрон-розвідник Reaper над Чорним морем.

Про це повідомляє Європейське командування Збройних сил США на своєму сайті.

Відео опубліковано на сайті Служби розповсюдження візуальної інформації Міністерства оборони Сполучених Штатів Америки. Відзначається, що довжина відео була відредагована, проте події показані в послідовному порядку.

"14 березня 2023 року два російські літаки Су-27 здійснили небезпечне і непрофесійне перехоплення безпілотного літака розвідки, спостереження і рекогносцировки MQ-9 ВПС США, що знаходився в міжнародному повітряному просторі над Чорним морем. Був пошкоджений гвинт MQ-9, в результаті чого силам США довелося збити MQ-9 в міжнародних водах", - йдеться в повідомленні.

На кадрах видно, як російський літак скидає на безпілотник паливо, після чого врізається в MQ-9, пошкоджуючи йому пропелер. 

За даними CNN, зіткнення в повітрі тривало 30-40 хвилин. З пошкодженим гвинтом оператори безпілотника керували літаком як планером. Два американських чиновника кажуть, що оператори віддалено стерли чутливе програмне забезпечення безпілотника, знизивши ризик потрапляння секретних матеріалів в чужі руки до того, як він впаде у воду.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також