CNN: США можуть ввести санкції проти Росії через спроби вплинути на результат виборів
13:01 17.03.2021
268

Наступного тижня адміністрація президента США може оголосити про введення санкцій проти Росії та інших країн через спроби вплинути на результат виборів в країні. Про це повідомляє телеканал CNN з посиланням на трьох представників Держдепу.

У розсекреченому звіті Національної ради з розвідки США говориться, що президент Росії Путін санкціонував кампанію по впливу на президентські вибори в США в 2020 році. Російські агенти на цей раз не здійснювали кібератаки на виборчу інфраструктуру, але розвідка Росії поширювала «оманливі і необгрунтовані звинувачення» проти претендента Джо Байдена.

В вибори також втручалися Іран, Куба, Венесуела, проте їх вплив був мінімальним. Крім того, деякі співробітники відомства вважають, що Китай намагався перешкодити Трампу переобратися на пост президента.

Представник адміністрації президента США розповів Reuters, що Байден «ясно дав зрозуміти»: США дадуть відповідь на «дестабілізуючі дії Росії». «Ми вже вжили заходів у відповідь на використання Росією хімічної зброї при спробі вбивства Олексія Навального. Скоро зробимо ще», - відзначило джерело агентства.

2 березня Євросоюз і США ввели персональні санкції проти високопоставлених посадових осіб через ситуацію з Навальним. Білий дім також посилює обмеження на експорт в Росію і вносить в чорний список 14 інститутів.

Автор: Маргарита Грабова
Читайте також