Меркель заявила про необхідність прямого діалогу ЄС з Кремлем
13:30 24.06.2021
257

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель вважає, що існує необхідність будувати діалог з президентом РФ Володимиром Путіним. Про це вона заявила під час виступу з урядовою заявою у Бундестазі. Окрім цього вона наголосила на тому, що вважає необхідним виробити єдині механізми відповіді на політику Москви.

"Я думаю, що Євросоюз повинен шукати прямий контакт з Росією і президентом Володимиром Путіним. Одних переговорів з президентом США Джо Байденом недостатньо. Я це вітаю, але ЄС сам повинен створити переговорні формати", - заявила Меркель.

За словами канцлерки Німеччини Меркель, Європейський Союз має сформулювати порядок спільних стратегічних інтересів з Росією, зокрема у сферах безпеки та захисту клімату. Також Меркель наголосила, що на її думку, ЄС має розробити власні формати діалогу із Російською Федерацією.

«Я вважаю, що Європейьский Союз має шукати прямий контакт з Росією і російським президентом!»

Що стосується формування спільних стратегічних інтересів, то канцлер Німеччини зробила акцент на визначенні порядку спільних стратегічних інтересів у області захисту клімату, у сфері миру і безпеки, і в питанні розв'язання криз в Лівії і Сирії.

 

Читайте також