«Ніхто мене пальцем не чіпав»: Роман Протасевич виступив на брифінгу білоруського МЗС
21:00 15.06.2021
398

Колишній головний редактор Nexta Роман Протасевич, заарештований в Мінську після посадки літака Ryanair, взяв участь у брифінгу білоруського МЗС. Відео опубліковано на YouTube.

Білоруський опозиціонер заявив, що у нього немає ніяких скарг і він відчуває себе «абсолютно чудово». Протасевич висловив готовність з дозволу слідства пройти будь-яку незалежну медекспертизу, якщо хтось сумнівається в правдивості його слів.

«Ніхто мене не бив, пальцем не чіпав. Прошу поменше поширювати чутки і домисли про моє здоров'я. Мама, тато, не переживайте, у мене правда все відмінно », - сказав журналіст.

Протасевич також повідомив, що ніхто не примушував його до співпраці зі слідством, до інтерв'ю ОНТ і до участі у брифінгу. За його словами, він робить це, тому що готовий взяти відповідальність за свої дії і усвідомлює, «якої шкоди завдав державі».

Журналіст заявив, що не змінив політичних поглядів і ніколи не буде прихильником Олександра Лукашенка. При цьому він зазначив, що поважає президента Білорусі «людиною, яка змогла вистояти перед усім тим натиском, який почався влітку і триває досі».

Глава Слідчого комітету Білорусі Дмитро Гора уточнив на брифінгу, що Протасевича звинувачують за трьома статтями Кримінального кодексу: розпалювання соціальної ворожнечі і ворожнечі, організація масових заворушень і організація дій, що грубо порушують громадський порядок. Дівчину журналіста Софію Сапегу звинуватили в розпалюванні соціальної ворожнечі і в участі в масових заворушеннях.

Автор: Єва Козаченко
Читайте також