Президент Казахстану ввів надзвичайний стан в Алмати та бунтівній області
09:00 05.01.2022
260

На заході Казахстану відбуваються «газові» протести. Масові акції невдоволення розпочалися у Жанаозені Мангістауської області. Приводом стало подвійне підвищення з нового року цін на скраплений газ, яким у регіоні заправляють більшість автомобілів.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв підписав укази про запровадження надзвичайного стану в Мангістауській області та місті Алмати, - про це повідомляє портал Vласть із посиланням на офіційний сайт президента Казахстану.

«У зв'язку із загостренням ситуації з метою забезпечення громадської безпеки, відновлення законності та правопорядку, захисту прав і свобод громадян глава держави Касим-Жомарт Токаєв підписав укази про запровадження надзвичайного стану в Мангістауській області та місті Алмати з 5 січня з 01 години 30 хвилин на термін до 00 години 00 хвилин 19 січня 2022 року», - йдеться у повідомленні.

Крім того, як зазначається, у телевізійному зверненні Токаєв заявив, що «сподівається на розсудливість громадян і закликає не піддаватися на провокації зсередини та ззовні».

 

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також