Путін на зустрічі з Байденом готовий позначити позицію РФ щодо вступу України до НАТО
11:32 16.06.2021
264

У Кремлі звернули увагу на заяву президента США Джо Байдена про можливість вступу України до НАТО, і не сумніваються, що в разі необхідності президент РФ Володимир Путін на саміті в Женеві чітко викладе підхід Москви до цього питання.

"Що стосується України, ми чули, що, гіпотетично, президент Байден допустив можливість вступу України в НАТО. Це новий елемент, раніше таких заяв не робилося. Звичайно, ми в Москві звернули на нього увагу в повному обсязі. Я не сумніваюся, що за необхідності президент (Путін - ред.) чітко позначить нашу позицію", - сказав Пєсков.

Пєсков висловив упевненість, що «за необхідності президент чітко позначить нашу [російську] позицію».

«Путін завжди чіткий у позначенні „червоних ліній“ для Російської Федерації, тим паче в такій нелегкій розмові, яка відбудеться сьогодні», — додав він.

Президент США Джо Байден за підсумками саміту Північноатлантичного союзу заявив, що Україні для вступу в НАТО необхідно викорінити корупцію. Крім цього, необхідно виконати і інші критерії, зокрема - виконання реформ.

У середу, 16 червня, у Женеві пройде зустріч Джо Байдена і Володимира Путіна, президентів США та Росії. Початок їхніх переговорів запланований на 14:00 за київським часом. Саміт триватиме близько п’яти годин. Після завершення саміту президенти проведуть окремі пресконференції.

 

Читайте також