Романа Протасевича і його дівчину Софію перевели під домашній арешт
15:04 25.06.2021
301

Росіянку Софію Сапегу і білоруського опозиційного журналіста Романа Протасевича перевели під домашній арешт. Про це повідомила пресслужба Посольства РФ в Білорусі.

"У зв'язку із затриманням громадянки Росії С. Сапеги повідомляємо, що в даний час С. Сапеги, затриманої на підставі ч. 3 ст. 130 КК РБ змінений запобіжний захід з взяття під варту на домашній арешт. Зараз вирішується питання про можливість якнайшвидшого відвідування Сапеги нашими консульськими співробітниками ", - йдеться в повідомленні.

BBC повідомляє, що за словами батьків Софії, зараз дівчина перебуває одна в орендованій квартирі в Мінську. За їх словами, Сапега під домашнім арештом перебуває вже кілька днів.

Чи знято з Софії звинувачення, вітчим Сергій Дудич сказати не може, "щоб не нашкодити дочці".

Де відбуває домашній арешт Протасевич, видання не уточнює. Його батько розповів журналістам, що не бачив сина, а звинувачення з затриманих все ще не зняті. «Мені складно коментувати дії влади, які у них цілі. Може, він втягнутий в якусь політичну гру », - говорить Дмитро Протасевич.

Минулого тижня батько заарештованої росіянки звернувся до президента Білорусі Олександра Лукашенка з проханням помилувати доньку. Андрій Сапега записав відео, в якому заявив, що під час протестів у Мінську Софія була в Литві, і, «якщо щось вона і робила в той період, коли була знайома з Протасевичем, - це точно історія любові, а не політичних поглядів» .

Сапегу і Протасевича затримали в Мінську 23 травня після вимушеної посадки рейсу RyanAir Афіни - Вільнюс.

Автор: Маргарита Грабова
Читайте також