російські військові провели на Балтиці навчання з десантування
09:30 25.05.2022
258

Екіпаж російського малого десантного корабля на повітряній подушці "Мордовия" в рамках навчань провів артилерійські стрільби та висадку військової техніки на узбережжя Балтійського моря, - про це повідомляється на сайті міноборони рф.

«Під час виходу в море екіпаж корабля здійснив артилерійські стрільби по надводних та повітряних цілях з 30-мм автоматичних установок комплексу АК-630. Під час виконання завдань бойової підготовки екіпаж МДКПП "Мордовия" також здійснив висадку військової техніки з'єднання морської піхоти флоту на необладнане узбережжя», - йдеться у повідомленні.

Як пояснило міноборони рф, стрільби й висадка техніки проводилися в рамках відпрацювання елементів курсової задачі, вона передбачає дії одиночного корабля в морі. Також пройшли навчання з боротьби за живучість, з хімічного та біологічного захисту.

Заявлено, що "Мордовия" разом з аналогічним кораблем "Евгений Кочешков" є найбільшими у світі десантними кораблями на повітряній подушці. Обидва вони стоять на озброєнні Балтійського флоту рф. Один корабель може взяти на борт 3 середні танки (або 10 БТР чи 8 БМП) і 140 осіб чи 500 осіб десанту.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також