Польща планує підготувати військовий підрозділ з українців, які проживають у країні
21:04 31.05.2024
258

Польща планує підготувати військовий підрозділ з українських чоловіків призовного віку, які проживають на її території. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський після неформальної зустрічі глав МЗС країн НАТО у Празі, повідомляє РАР.

На думку Сікорського, замість відправки польських інструкторів до України, ефективніше буде сформувати і навчити підрозділ з українців, які мешкають у Польщі та підлягають призову до української армії.

"Польща розглянула запит України щодо навчання, але ми дійшли висновку, що буде безпечніше й ефективніше підготувати український підрозділ з українців у Польщі, які підлягають призову до української армії. Це буде ефективніший спосіб допомогти Україні", - зазначив він.

Польща не виключає можливості відправки своїх військ в Україну. Раніше Сікорський заявляв, що уряд країни не повинен виключати можливість відправки військ в Україну. Німецьке видання Der Spiegel також повідомило, що країни Балтії та Польща розглядають можливість введення своїх військ в Україну, якщо росія досягне успіху на полі бою.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також