Польща планує призупинити право на притулок для біженців з Білорусі
Сьогодні, 20:43
252

Польський уряд планує тимчасово призупинити надання притулку для біженців, які прибувають із Білорусі. Про це заявив прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск на засіданні правлячої партії "Громадянська коаліція", повідомляє Politico. Він зазначив, що це рішення стане важливою частиною нової міграційної стратегії країни.

Туск пояснив, що таке рішення пов’язане зі зловживанням правилами ЄС щодо надання притулку з боку Білорусі та Росії, які, за його словами, використовують мігрантів як інструмент гібридної війни проти західних країн.

За даними польської влади, тільки у вересні 2024 року понад 2500 мігрантів із Близького Сходу та Африки намагалися перетнути польський кордон з боку Білорусі. За рік таких спроб було понад 26 тисяч. Крім того, білоруські силовики активно сприяють нелегальному перетину кордону, допомагаючи мігрантам потрапити на територію Польщі.

Туск підкреслив, що добиватиметься визнання цього рішення на європейському рівні, оскільки це питання національної безпеки та захисту країни від зовнішнього впливу.

Автор: Павло Перушко
Читайте також