Польща просить єврокомісарів зупинити імпорт агропродукції з росії
14:39 09.03.2024
259

Європейці можуть відмовитись від сільськогосподарської продукції з росії. З ініціативою до Європарламенту звернулися польські парламентарі.Сейм Польщі 8 березня ухвалив постанову, яка закликає запровадити санкції на імпорт російських і білоруських продуктів АПК. За відповідне рішення проголосував 441 депутат, двоє утримались.

Про це повідомляє Європейська правда.

Ми закликаємо Європейську комісію подати пропозицію про запровадження санкцій на імпорт російських і білоруських продуктів харчування і сільськогосподарської продукції в ЄС, - йдеться у проєкті резолюції.

У документі зазначається, що імпорт продовольства та сільськогосподарської продукції з росії та білорусі продовжує приносити величезні доходи їхнім виробникам, продавцям та бюджетам.

Наш моральний обов'язок - зупинити торгівлю, яка може прямо чи опосередковано сприяти зміцненню здатності росії та білорусі, яка її підтримує, продовжувати війну проти України, - йдеться в документі.

Зазначимо, що Польща за 2023 рік імпортувала з росії товарів на 2,6 млрд доларів, а з білорусі - на 450 млн доларів. Якщо говорити суто про імпорт аграрної продукції, то він сягнув 117 млн доларів.

Автор: Дарина Драгоманова
Читайте також