Польща розглядає заборону на імпорт українських яєць, фруктів та м'яса у відповідь на відсутність захисту ринку ЄС
20:02 27.02.2024
319

Польща розглядає можливість заборони на імпорт нових категорій українських товарів, включаючи яйця, фрукти та м'ясо, якщо Європейський Союз не знайде дієвих заходів для захисту вітчизняного та європейського ринків. Про це заявив польський прем'єр-міністр Дональд Туск, за інформацією The Guardian.

"Розглядається варіант розширення ембарго на додаткові категорії продукції, якщо Євросоюз не виробить ефективний механізм захисту ринків Польщі та ЄС," - повідомив Туск.

Ця заява була зроблена на тлі протестів польських аграріїв проти імпорту продукції з України, які відбуваються на кордоні. Фермери закликають до розширення списку товарів під забороною, включаючи фрукти, яйця та м'ясо.

Зазначається також, що на польському кордоні утворилися значні черги з приблизно 2100 вантажівок. У відповідь українські перевізники погрожують блокувати рух вантажівок на польській реєстрації в знак протесту проти аналогічних дій з боку Польщі.

Окрім того, планується, що у п'ятницю польські фермери заблокують контрольно-пропускний пункт на кордоні з Литвою, зупиняючи та перевіряючи транспортні засоби на предмет перевезення українського зерна.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також