Польща закликає ЄС ввести регіональні квоти на українське зерно для вирішення проблем із поставками
17:38 21.02.2024
271

Польський уряд звернувся до органів влади Європейського Союзу із запитом про допомогу у вирішенні проблеми з поставками зерна з України. Вони запропонували ввести регіональні ліміти на імпорт деяких українських продуктів.

За повідомленням Bloomberg, український міністр агропромислового комплексу Микола Сольський та його польський аналог Чеслав Секерский провели зустріч у середу для обговорення цього питання, однак не змогли досягти істотного прогресу.

"Переговори проходять складно, і ми не бачимо швидкого вирішення ситуації. Важливу роль у вирішенні цього питання може відіграти позиція Європейської комісії та її президента," зазначив заступник польського міністра агропромислового комплексу Міхал Колодзейчак.

Європейська комісія вже запропонувала заходи для захисту від імпорту з України, але, за словами Колодзейчака, Польща настоює на встановленні регіональних квот для окремих українських товарів.

В даний час транспортування зернових через Польщу можливе лише транзитом до портів на Балтійському морі або в інші європейські країни.

Однак польські аграрії вимагають від свого уряду закрити кордон для імпорту інших продуктів харчування, включаючи цукор і фрукти, аргументуючи це тим, що значна частина імпортованих сільськогосподарських товарів має низьку якість або ввозиться незаконно.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також