Польські фермери відновили блокування кордонних пунктів пропуску з Україною
15:31 18.04.2024
266

Польські фермери відновили блокування напрямків на кордонних пунктах пропуску "Корчова - Краківець" і "Медика - Шегині", як повідомляє Державна прикордонна служба України у своєму Telegram-каналі.

За інформацією прес-служби, протести на території Польщі розпочалися сьогодні зранку після 09:00. Рух вантажних транспортних засобів у напрямку України обмежений на КПП "Краківець", тоді як у "Шегині" блокування відбувається як на в'їзд, так і на виїзд з Польщі.

Протестувальники планують тримати блокаду в "Краківці" до 9:00 20 квітня та в "Шегині" до 9:00 19 квітня. Наразі близько 1500 вантажівок чекають у чергах на території Польщі на право проїзду в бік України.

Раніше, за словами речника Державної прикордонної служби України Андрія Демченка, було повідомлено про можливість повторного блокування трьох кордонних пунктів пропуску з Україною, включаючи "Краковець", "Шегині" та "Мостиська".

Польські фермери продовжують вимагати відміну вільної торгівлі з Україною, що стало причиною блокувань з лютого місяця.

Під час зустрічі 28 березня між прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем та главою уряду Польщі Дональдом Туском у Варшаві, було обговорено п'ять кроків, спрямованих на вирішення проблем експорту українського продовольства.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також