Швейцарія відмовилася від конфіскації російських активів
19:36 15.02.2023
255

Швейцарія не може конфіскувати заморожені російські активи, оскільки це забороняє конституція країни.

Про це заявили в уряді Швейцарії, пише Reuters.

Федеральна рада Швейцарії звернулась по офіційне роз'яснення щодо заморожених російських активів до робочої групи урядовців під керівництвом Федерального управління юстиції. Вони дійшли висновку, що конфіскація російських активів «підірве конституцію та чинний правопорядок країни».

«Конфіскація заморожених приватних активів суперечить Федеральній конституції та чинному правовому порядку й порушує міжнародні зобов’язання Швейцарії», — йдеться у заяві. 

Зазначається, що на тлі міжнародних дискусій та кількох парламентських запитів Федеральна рада звернулася за офіційними роз’ясненнями щодо правових підстав для будь-яких подібних дій. Робоча група під керівництвом Федерального бюро юстиції (FOJ) дійшла висновку, що конфіскація приватних російських активів підірве федеральну Конституцію та чинний правопорядок. 

Водночас уряд зауважив, що "уважно стежить" за пропозиціями щодо можливості конфіскації валютних резервів центрального банку росії та інших державних активів, а також посилення кримінальної відповідальності за порушення санкцій. 

Автор: Павло Петрушко
Читайте також