Спікери парламентів Балтійських країн закликали конгрес США надати додаткову військову допомогу Україні
15:26 19.04.2024
261

Спікери парламентів Латвії, Литви та Естонії звернулися до Конгресу США з проханням про новий пакет військової допомоги для України, як повідомило прес-бюро латвійського Сейму.

Лідери парламентів трьох країн, включаючи спікера Сейму Латвії Дайгу Мєріня, спікера парламенту Естонії Лаурі Гуссара і спікера Сейму Литви Вікторію Чміліте-Нільсен, висловили впевненість, що США приймуть рішення на користь додаткової допомоги, підкреслюючи, що це стане інвестицією в безпечне майбутнє для всіх.

У своєму зверненні вони також наголосили на важливості американської підтримки у нинішній критичний час, коли Європа робить значні кроки у зміцненні своєї обороноздатності. Така допомога вже дозволила зупинити агресора та звільнити значну частину окупованих територій України.

Спікери також відзначили роль Росії у підриві світового порядку через гібридну агресію, а також рішучість та лідерство США у підтримці свободи і безпеки в Європі, підкреслюючи важливість продовження підтримки України для зміцнення колективної безпеки.

Автор: Павле Петрушко
Читайте також