США попереджають про ризик поширення конфлікту на Близькому Сході
17:33 29.10.2023
254

Повідомлення США про підвищений ризик розповсюдження конфлікту на Близькому Сході та загрози для американських військ в регіоні стає приводом для підвищеної обачності, як по відношенню до військового присутності США, так і щодо майбутнього регіонального розвитку, за словами радника з національної безпеки США Джейка Саллівана, як цитує CNN.

Останнім часом підтримувані Іраном групи продовжують атакувати американські війська у регіоні, що створює загрозу поширення конфлікту на інші частини Близького Сходу.

Минулого тижня США провели авіаудари проти двох об'єктів на сході Сирії, які були пов'язані з іранським Корпусом вартових ісламської революції та пов'язаними з ним групами. Незважаючи на ці удари, США стверджують, що жертв не було.

Салліван попередив, що, якщо атаки на американські сили триватимуть, США буде вимушено реагувати, і іранська сторона повинна розуміти цю позицію. Він також зазначив, що США вживають всі необхідні заходи для захисту своїх сил, співпраці з іншими країнами регіону з метою уникнення розширення конфлікту.

Салліван закликав до пильності і попереднього утримання регіонального конфлікту, особливо в зв'язку з подіями в Ізраїлі та Газі. США вважають реальним ризик розширення конфлікту, і зосереджуються на систематичних та безперервних діях для запобігання цьому розвитку подій.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також