Чому Google Play і App Store хочуть видалити Telegram
21:12 13.01.2021
312

Популярний месенджер Telegram, число активних користувачів якого перевищило 500 мільйонів, може бути видалений з Google Play і App Store в найближчому майбутньому. Про це у своєму Telegram-каналі повідомив його засновник Павло Дуров, передає Уніан.

Можливе видалення месенджера пов'язано з подіями, що розгорілися в США, де протестувальники захопили Капітолій після відповідних закликів чинного президента Дональда Трампа. У відповідь вже 12 популярних соцмереж і платформ заблокували акаунти Трампа, а також десятків тисяч його прихильників. Серед них Google, Instagram і Spotify, які звинувачують його в підбурюванні до насильства і поширенні брехливої інформації. При цьому Telegram, який різко став набирати популярність в США, не збирається вводити будь-яку цензуру.

Враховуючи останні події, Дуров закликав користувачів Telegram переходити з iOS на Android, де встановлювані додатки не можна повністю обмежити.

Так, Apple і Google представляють набагато більшу проблему свободи, ніж Twitter. І Apple є більш небезпечною, оскільки компанія може повністю обмежити програми, які ви використовуєте. У той час як на Android ви можете встановлювати власні програми у вигляді APK. Ось чому я закликаю користувачів перейти з iOS на Android - це найменше, що вони можуть зробити, щоб зберегти доступ до вільного потоку інформації, - зазначив Дуров

Тому зараз засновник Telegram розробляє браузерну версію месенджера для Safari.

Що стосується iOS, ми працюємо над багатофункціональним веб-додатком, який буде працювати в Safari майже так само плавно, як і наш додаток. Не так само, але на крайній випадок спрацює, - написав він.

Таким чином месенджер зможе зберігати «мобільну» доступність користувачам в разі, якщо він буде видалений з AppStore.

Зазначимо, у період з 6 по 10 січня Telegram в США завантажили близько 545 тисяч разів. Це майже в три рази більше, ніж в аналогічний період минулого тижня.

 

Автор: І like News (28991
Читайте також