У Франції понад 400 тренерів і вчителів підозрюються в сексуальному насильстві і жорстокості
19:02 04.04.2021
416

У Франції в рамках кампанії по боротьбі з насильством в спорті в 2020 році виявили понад 400 осіб, підозрюваних у жорстокому поводженні і сексуальному насильстві.  Про це повідомляє міністерство спорту країни.

У 89% випадків мова йде про факти сексуального насильства.  У більшості випадків (83%) постраждали жінки, 82% постраждалих були неповнолітніми, а 63% - молодше 15 років.

Всього будо отримано 387 повідомлень про насильство.  У цьому  звинувачуються 421 осіб, 96% з них - чоловіки.

245 обвинувачених працювали спортивними педагогами.  Звинувачення торкнулися людей, які пов'язані з 48 спортивними федераціями Франції.
Кримінальні справи порушили проти 60 осіб, 299 розслідувань поки тривають.

За останній рік у Франції посилили заходи по боротьбі з домаганнями і насильством в спортивній сфері, влада почала співпрацювати з декількома асоціаціями допомоги постраждалим від насильства.  У спортивних федераціях створили мережу з 74 суддів, що відповідають за процедури моніторингу та інформування влади про подібні інциденти. 

«Спорт - це галузь, в якій ми повинні проявляти особливу пильність.  Оскільки це діяльність, яка зачіпає тіло людини у всіх його фізичних, психологічних і соціальних аспектах, а також більшою мірою стосується людей молодого віку, яких ми зобов'язані захищати.  Зокрема, коли мова йде про сексуальне насильство, неприпустимо приховувати це.  Зараз ми послідовно вивчаємо факти, щоб з'ясувати всі і дати відповід », - заявив міністр національної освіти, молоді та спорту Жан-Мішель Бланкер.

 «Засудити насильства в спорті не означає очорнити спорт або применшити значення його діячів.  Скоріше навпаки.  Осуд насильства в спорті - це гучна і ясна заява про те, що ми гідні довіри сімей, чиїх дітей ми тренуємо, це гучна і ясна заява про те, що ми сповнені рішучості викорінити девіантну поведінку», - каже міністр спорту Роксана Марачіняну.

Автор: Маргарита Грабова
Читайте також