Палата представників Конгресу США схвалила законопроект про декриміналізацію марихуани на федеральному рівні
21:00 05.12.2020
258

Вперше в історії Палата представників США проголосувала за скасування заборони на канабіс. Законопроект також враховує скасування всіх вироків за його зберігання або вживання.

Палата представників Конгресу США проголосувала за декриміналізацію маріхуани на федеральному рівні. Про це повідомляє NBC.

Документ виключає марихуану зі списку заборонених на території США речовин на федеральному рівні.

Законопроект також враховує скасування всіх вироків за зберігання або вживання канабісу, які були винесені раніше. Крім того, він встановлює податок на його продаж.

За декриміналізацію марихуани проголосували 222 демократа і п'ять республіканців, проти - 158 республіканців і шість демократів.

"Це вірне рішення. Війна з наркотиками була занадто довго спрямована в бік молодих людей, особливо темношкірих », - коментує член Палати представників Ерл Блуменауер, демократ від штату Орегон.

Тепер законопроект повинен схвалити Сенат, однак більшість місць там займають республіканці. Тому, на думку NBC і Vice, Сенат швидше за все не схвалить законопроект.

В даний час медичне використання марихуани дозволили вже 36 американських штатів. Ще 15 штатів повністю легалізували канабіс, але за федеральним законодавством він залишається в списку контрольованих речовин.

Автор: Олена Гандзюк
Читайте також