Таліби вперше призначили жінок на керівні посади в Афганістані
11:27 03.02.2022
290

Дві жінки очолили пологовий будинок та гінекологічну клініку.


 Рух «Талібан» вперше після приходу до влади в Афганістані призначив жінок на керівні посади в країні.  Про це повідомляється в твіттері заступника міністра інформації та культури Забіхулли Муджахіда.

 «Розпорядженням голови тимчасового кабміну доктора Малалай Рахім призначено директором спеціалізованого пологового будинку «Малалай» — єдиної акушерсько-гінекологічної установи такого роду у всій країні», — зазначено у заяві.  Крім того, на пропозицію міністерства вищої освіти та зі схвалення прем'єр-міністра директором гінекологічної клініки в кварталі Шахрара в Кабулі призначено доктора Аріана.

Таліби захопили владу в Афганістані у серпні 2021 року.  На першій пресконференції представник руху Забіхулла Муджахід заявив, що права жінок будуть забезпечені в рамках системи шаріату.  «Вони працюватимуть (і навчатимуться) разом із нами.  Ми хотіли б запевнити міжнародне співтовариство, що не буде жодної дискримінації», - сказав Муджахід.

 Після цього всіх жительок країни відповідно до ісламського закону зобов'язали носити хіджаб, а студенток — абайї — традиційні сукні, що закривають все тіло, і нікаби — головні убори, що покривають обличчя, з вузьким прорізом.  око.  У країні також запровадили роздільне навчання для жінок та чоловіків.

 Крім того, «Талібан» заборонив жінкам займатися спортом та показувати телесеріали за участю жінок.  А в провінції Бадахшан їм не можна працювати у редакціях ЗМІ разом із чоловіками.

Читайте також