Салон краси в Единбурзі буде використовувати стрижене волосся клієнтів для збору нафти в океані
20:33 05.04.2021
255

Власниця екологічного салону краси Luvely в Единбурзі Джемма Хілл буде використовувати острижене волосся своїх клієнток для збору розлитої нафти з океану. Про це повідомляє видання Edinburgh News.

Зібране волосся вкладуть в панчохи з переробленого нейлону, які будуть використовувати як «промокашки» для збору нафти. «Волосся не вбирає воду, але вбирає олію, тому його можна використовувати для очищення океану від нафти», - сказала Хілл. За її словами, одне і те ж волосся можна використовувати неодноразово.

Салон Luvely відкриють 26 квітня. Він стане частиною британського об'єднання Green Salon Collective, мета якого - зробити індустрію салонів краси більш екологічно стійкою. Крім використання непотрібного волосся, салон буде розподіляти відходи і відправляти їх на переробку.

Про використання волосся і вовни для збору нафти в океанах стало відомо ще в 2010 році. Тоді за допомогою волосся боролися з наслідками розливу нафти в Мексиканській затоці. А в минулому році Abc News розповів, що перукарні Сіднея збирають зістрижене волосся клієнтів для допомоги в зборі нафти біля берегів острова Маврикій.

Автор: Анна Макарчук
Читайте також