У Сальвадорі збудують Біткоїн-сіті. Його мешканці не сплачуватимуть податки та зможуть майнити криптовалюту на енергії вулкану
17:33 23.11.2021
270

Влада Сальвадора збирається побудувати місто під назвою Біткоін-сіті (Bitcoin City). Про це заявив президент країни Найіб Букеле, повідомляє Reuters.

За словами президента, перше у світі криптовалютне місто матиме округлу форму, а в його центрі розміщуватиметься виставковий комплекс у вигляді символу "₿".

Біткоїн-сіті планують побудувати у східному регіоні Ла-Уніон. Щоб постачати місто енергією, біля вулкана Кончагуа спорудять геотермальну електростанцію.

Жителі цього міста зможуть майнити криптовалюту за допомогою енергії вулкана Кончагуа, а також їх буде звільнено від сплати всіх податків (на прибуток, майно, приріст капіталу та ін.), крім ПДВ.

Для фінансування будівництва влада країни випустить токенізовані десятирічні облігації на суму $1 млрд. $500 млн вкладуть у біткоїн на п'ять років, решту витратять на міську інфраструктуру та майнінгові станції.

Сальвадор — перша у світі країна, де біткоїн визнаний легальним платіжним засобом. Відповідний закон набрав чинності 7 вересня.

 

 

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також